A Tatooine Bahrein homokjában birodalmi lépegető magabiztosságával és a Millenium Falcon sebességével haladó Jenson BUTTON harmadik győzelmét is behúzta, Sebastien VETTEL - akinek meggyőződésünk szerint C-3PO a versenymérnöke - ezüstig jutott, míg Jarno 'Egy-körben-a-leggyorsabb (na persze)' TRULLI is részesedett a rózsavízből. A Ferrarin csak röhögni lehet, és kell is.

Ha az F1 mezőnye Európa, akkor a Scuderia Ferrari kétségtelenül Magyarországnak feleltethető meg. A gazdasági világválság miatt meghúzott megszorító csomag teremtette új helyzetre az istállók közül egyértelműen ők reagáltak a legrosszabbul, amit csak tetéz vezetésük botrányos hülyesége. Mintha csak szép hazánkat látnánk, ösztönösen szolidaritást érzünk velük, és már látjuk is a vörös zászlókra Monnyonle! feliratot festő tifosókat, illetve a szakértői/válságkezelő kormány megalakulását Michael Schumacher vezetésével.

Trulli várta a győzelmet, hát ja, mi meg a sült galambot. Az nem csak úgy jön, azt meg kell szerezni, kedves Jarno, mondjuk olyan erőszakossággal ahogyan ALONSO [8] tette ki vállal az olaszt az oldalvonal mellé a 14. percben. Ez volt a futam egyik legszebb jelenete, a másik pedig az, amikor a magát némiképp összekapó Nelsinho PIQUET [10] - aki valószínűleg olvasta a verseny előtti posztunkat - teljesen szabályosan tartotta fel az erre hisztivel reagáló Rubens BARRICHELLÓT [5]. Az idősebbik brazilnak megaludt a tej a szájában, aztán amikor már teljesen elöntötte a nitró az agyát, tekert egyik kapcsolóján és elviharzott ifjú honfitársa mellett. Az eddigiek alapján továbbra is várjuk az Olasz Nagydíjat, amikor Ross Brawn rászól Rubens-re, hogy engedje át a győzelmet csapattársának a VB-cím miatt, de talán erre nem is lesz szükség, és Jenson Button már Mogyoródon világbajnok lehet. Igen, Jenson Button világbajnok lehet (!), de ami még furcsább, valószínűleg lesz is. Régi idők focija...

A verseny egyébként nem volt olyan izgalmas, mint ahogyan indult (HAMILTON szuper rajtja után végül 4. lett, nem rossz), a pilóták biztonságos követési távolságot hagytak egymás között, csak GLOCK [7] és RÄIKKÖNEN [6] érkeztek be egy másodpercen belül egymáshoz képest, és a finn ezzel bekaszálta a Ferrari első idei pontjait, gratulálunk! (Az olasz istálló így a megszerezhető 72 pontból hármat gyűjtött össze...) MASSA [14] kérésére megkapta a hőn áhított KERS-t autójába, ami viszont nem igazán akarta szolgáltatni a 80 lóerő pluszt, és ezen mi már meg se lepődünk. Jean Todt vajon mit szólna ezekhez a bakikhoz?

A bejegyzés trackback címe:

https://mogyorod.blog.hu/api/trackback/id/tr111087542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása